ТПКИ "Петър Мирчев"

Кърджали

Производство на мъжки и дамски трикотажни облекла, детски роклички, мъжки и дамски панталони и дамски блузи

Видео представяне

ТПКИ „Петър Мирчев“ е специализирано предприятие за хора с увреждания. Създадено през далечната 1955 година под името ТПК „Инвалид”, то е извършвало разнообразна производствена дейност. Въпреки трудностите повече от 60 години ТПКИ „Петър Мирчев“ отстоява своето място на пазара. Основната й цел като единствена социална структура в региона, е осигуряване работни места на хора с увреждания, интеграцията им в обществото и социалното им включване чрез достъп до заетост.

Социалната политика на кооперацията се изразява в подкрепа на членовете й при профилактиката и лечението на различни заболявания, предоставяне възможност на хората с увреждания ежегодно да провеждат рехабилитация в почивните бази към НС на ТПК – Национален профилактично-възстановителен център „Жеравна“ – гр. Банкя и хотел „Ропотамо“ – гр. Приморско.

По повод 60-годишния юбилей на ТПК „Петър Мирчев” в Кърджали, кметът на общината инж. Хасан Азис връчи на председателя на кооперацията специален почетен знак „Герб на община Кърджали – оксидиран”. Той се дава за изключителния принос в развитието на икономическия и социален живот в община Кърджали.

Кооперацията разполага със собствена напълно обновена производствена сграда, модернизиран цех „Шивашка конфекция“, поетапно оборудван със съвремени високопроизводителни машини за производство на трикотажни облекла. Това стана възможно благодарение на реализираните от 2012 г. до сега проекти със стопанска и социална насоченост към Агенцията за хората с увреждания. Модерната техника позволява изработката на качествени изделия, облекчава труда на работниците и разширява възможностите за интеграция чрез заетост на хора с увреждания.

Кооперацията работи предимно на ишлеме за фирми като "Индитекс" -Испания за марките „Зара“, „Bershka“, „Stradivarius и фирми „Клиндел“, „Мия мода“ и „Отто“ за Германия. Основен партньор в работата ни е ф-ма „Интертекстил 1“ ЕООД.

ТПКИ „Петър Мирчев“ активно участва в различни мероприятия, организирани от НС на ТПК, като Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика в гр. Пловдив и КООП ФЕСТ БАНКЯ. На организираните по време на тези прояви изложения, кооперацията се представя с разнообразни – детски, мъжки и дамски облекла.

Председател: Лютвие Мюмюн Мюмюн
0886/854 306

 

Адрес: Кърджали, ул. "Републиканска" № 35
Телефон: +359 361/65 343
E-mail: