Европейската комисия в България

21/06/2022

Европейската комисия в България

"Социалната справедливост често е пренебрегвана. Но днес, в период на криза и на сериозна трансформация на икономиките ни, трябва да сме наясно, че социалната справедливост и солидарност са ключови за единността на обществото и социалното приобщаване на всички нива - регионално, национално и европейско."

Това каза по време на посещението си в #Пловдив европейският комисар по работните места и социалните права Никола Шмит, който е на двудневна работна визита в България.

Комисар Шмит участва в откриването на 10-то издание на Европейския форум на субектите на социалната и солидарна икономика в Пловдив заедно с вицепрезидента Илияна Йотова, министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

По време на престоя си в Пловдив, комисар Шмит имаше възможността да се запознае с два социални проекта, реализирани с европейско финансиране - социално предприятие за хора с увреждания и общностен център за деца и семейства от уязвими социални групи. Той посети и бившата белодробна болница „Кудуглу“ в града, която беше ремонтирана благодарение на доброволци и местните общински предприятия и в момента функционира като център за временно настаняване на семейства от Украйна.

Назад