Със засаждане на дръвчета и фотоизложба премина в Трявна и Велико Търново фестивалът „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“.

25/09/2020

Със засаждане на дръвчета и фотоизложба премина в Трявна и Велико Търново фестивалът „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“.

Със засаждане на дръвчета и фотоизложба премина в Трявна и Велико Търново фестивалът „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“.  15 Със засаждане на дръвчета и фотоизложба премина в Трявна и Велико Търново фестивалът „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“.  16 Със засаждане на дръвчета и фотоизложба премина в Трявна и Велико Търново фестивалът „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“.  17

Кооператори от трудово-производителна кооперация на хора с увреждания „МИР“ – Трявна засадиха дръвчета, храсти и цветя в градината на наскоро открития Етнографски комплекс.

Инициативата, организирана от НС на ТПК с подкрепата на Агенцията за хората с увреждания, беше замислена като една различна възможност за хората с увреждания да се погрижат за себе си и съгражданите си и да се почувстват полезни за общността, в която живеят, създавайки нещо красиво и трайно. Старши експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“ към Община Трявна Кольо Дабков поздрави участниците за прекрасната идея и помогна с поставянето на информационната табела в памет на събитието. На участниците бяха връчени грамоти, плакети и сувенири от председателя на НС на ТПК г-н Стилиян Баласопулов, след което те разгледаха фотоизложбата, посветена на историята на трудовите кооперации в България.

Гастролиращите из страната ценни архивни фотографии бяха показани и във Велико Търново. На официалното откриване на експозицията в старопрестония град присъства Росица Димитрова от дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ към Общината, представители на Регионалния съюз на ТПК и на производителна кооперация на инвалидите „Царевец“ – Велико Търново, ТПК „Прогрес“ – Горна Оряховица и ТПК „Балкан“ – Габрово.

Назад