С маски, производство на ТПК «Димитър Благоев» - София, се предпазват служителите на компанията за наземно обслужване «Голдеър Хендлинг» в България

19/06/2020

След като се запозна с добрите защитни характеристики на маските на Кооперативния клъстер, Голдеър Хендлинг България, която е наземен оператор, обслужващ международни авиокомпании на трите основни летища в страната – София, Бургас и Варна, реши да възложи изработката на предпазните средства за българските си служители на ТПК «Димитър Благоев» - София, член на Клъстера.

Фирмата, основана в Гърция през 1999 г., към настоящия момент оперира на близо 30 летища в Гърция, Кипър и България, като сред клиентите й са водещи въздушни превозвачи като Aegеan, Aeroflot, EasyJet, Flydubai, LOT,Turkish Airlines, Wizzair и редица други.

Освен грижата за служителите, сред водещите ценностите на компанията са социалната ангажираност и екологичната отговорност, които прилага чрез инициативи за социално подпомагане, действия с грижа за околната среда, както и чрез доброволчески инициативи. В духа на тези ценности компанията подкрепи продукцията на Кооперативния клъстер към НС на ТПК, в който участват специализирани предприятия на хора с увреждания. Те произвеждат предпазни маски от изцяло рециклируеми, щадящи природата материали. 400-те служители на «Голдеър Хендлинг България» вече работят ежедневно с тези маски.

Назад