Българска стопанска камара празнува 40 години от основаването си

27/04/2020

Председателят на НС на ТПК изпрати поздравителен адрес до БСК по случай

40-годишния юбилей на организацията. Адресът гласи:

Уважаеми господин Радев,

За мен е изключително удоволствие да поднеса от името на НС на ТПК и трудово-производителните кооперации в България поздравления на целия екип по случай 40-годишния юбилей, който Българска стопанска камара отбеляза наскоро.

Тази година ние също честваме значим момент от нашата история - 125 години от основаването на първата ТПК в България. Напълно осъзнаваме важността на това да можеш да погледнеш назад със самочувствие от постигнатите успехи, както и с критичност към допуснатите грешки. Вярваме, че този балансиран поглед е в основата на дълголетието на нашите две организации.

През годините сме си сътрудничили и в благогоприятни за икономиката на България периоди, както и в периоди на тежка криза. Макар и да сме имали различни гледни точки по някои въпроси, винаги сме работили в добро партньорство за подобряване на бизнес климата в страната.

Като ваш член бихме искали да изразим особена благодарност за системните ви усилия в подкрепа на развитието на малките и средни предприятия и, в частност, за изграждането на мостове на сътрудничество между големия бизнес и социалните предприятия на хората в неравностойно положение.

Считаме, че дългогодишното ни успешно партньорство, се дължи и на факта, че винаги сме споделяли общи ценности като коректност, прозрачност, интегритет. Вярваме, че именно тези ценности спомогнаха организациите ни да съхранят доверието на членовете си, както и доверието ни една в друга.

Затова, скъпи колеги, днес вашият празник е и наш празник. А празникът е повод да отворим сърцата си за радостта и надеждата за бъдещето, които са ни толкова нужни в този труден период.

Желаем от сърце на БСК да продължи да постига успешно целите си, оставайки вярна на ценностите и принципите си.

А на всички членове и на оперативния екип желаем здраве, дръзновение и просперитет!

С уважение,
Стилиян Баласопулов
Председател на Националния съюз на трудово-производителните кооперации

Назад