Визита на президента на Международния кооперативен алианс в България

25/02/2022

Визита на президента на Международния кооперативен алианс в България

На 25 февруари 2022г. се проведе среща организирана от проф. Петър Стефанов председател ЦКС, член на Борда на Международен кооперативен алианс (ICA) и председател на Комисията по управление към Борда на Международния кооперативен алианс на кооперативни лидери на национални кооперативни организации-членове на Международния кооперативен алианс (ICA) с президента на Алианса – д-р Ариел Гуарко, на тема "Приносът на кооперациите за преодоляване на пандемията от Ковид-19".

На срещата присъстваха представители от:

  • България: проф. Петър Стефанов- председател на ЦКС, г-н Божидар Станчев - председател на НС на ТПК, г-жа Ваня Буюклиева – зам. председател на ЦКС; и др.
  • Гърция: г-н Лукас Бречас – КАРА Мрежа, г-н Вангелис Враготелис – член на младежката мрежа на МКА (ICA);
  • Сърбия: г-н Небойша Прекич – Председател, Главен Кооперативен Съюз за развитие на селското стопанство и селските райони (ЗСП Белград) ;

Проф. Петър Стефанов и г-н Божидар Станчев презентираха, дейността и проблемите на кооперациите в България по времето на извънредното положение и участието им при преодоляването на пандемията от Ковид-19.

Д-р Ариел Гуарко изрази подкрепа на международни и европейските кооперативни организации и тяхната ангажираност за създаване на по-благоприятни условия за функциониране и развитие на кооперациите.

Назад