Учредяване на Регионален съюз на Трудово производителните кооперации

09/03/2023

Регионален съюз на трудово-производителните кооперации с председателство и регионално седалище в град Силистра
На 08.03.2023 г. в сградата на ПК “Метал“ - Силистра се проведе Общо събрание, на което бе учреден Регионален съюз на ТПК, член на НС на ТПК, със седалище и председателство в град Силистра. Към него ще бъдат осем кооперации от петте области Русе, Разград, Търговище, Шумен и Силистра. Досегашното седалище на РС на ТПК за тези пет области се намираше в Русе. 
От страна на Националния съюз на ТПК на събранието присъстваха неговият председател Божидар Станчев, заместник председател доц. дн Владислав Лазаров и главен юрист консулт Лиляна Велева. Присъстваха още досегашният дългогодишен председател на РС на ТПК Русе Стефан Гатев, както и председатели на други кооперации от североизточна България. Домакин на събитието бе инж. Веселин Дечев, председател на ПК Метал - Силистра.
Общото събрание единодушно избра инж.Веселин Дечев за председател на новоучредения РС на ТПК, бяха обсъдени стъпките по преместване на центъра на управление и бъдещите действия за затвърждаване ролята на ТПК като сериозен фактор в рамките на солидарната и социалната икономика. 
В последствие към срещата се присъедини и заместник кмета на Община Силистра инженер Тихомир Борачев, който в своето изказване потвърди добрите резултати от сътрудничество между съюза и местните власти и изрази воля то да продължи по същия начин и в бъдеще.
Божидар Станчев отправи благодарност към кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и неговия екип за участието в X –тия Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика в Пловдив 2022г. където ПК „Метал“ взе участие. Той запозна присъстващите с нарастващата популярност на кооперациите на ниво ЕС, където темата се коментира заедно с дигитализацията и „Зелената сделка“, което я поставя на много високо ниво и създава предпоставки за сериозното и развитие в бъдеще.
Ето какво сподели пред наш репортер заместник председателят на НС на ТПК доц.дн Владислав Лазаров във връзка с учредяването на новия РС и цялостната дейност на НС и РС на ТПК:
https://www.facebook.com/100063917982412/videos/1277488883191081/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=1YhcI9R&ref=sharing
file:///C:/Users/Veneta%20Yordanova/Desktop/pfbid02ookNmKvvkCUKTGG8H4QNVNQWrjZPETajmdr96HqUqEiAzv2A6s7c5weXaAgbkyc1l.htm

Назад