Официално посещение в Брюксел

03/12/2022

Официално посещение в Брюксел

Официално посещение в Брюксел  79

В рамките на официално посещение в Брюксел председателят на Националния съюз на ТПК - г-н Божидар Станчев, зам. председателят - доц. д.н. Владислав Лазаров и Пълномощният министър и ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси в посолството на Република България в Кралство Белгия, Нидерландия и Люксембург - г-н Божидар Патинов осъществиха делова визита в централата на Международния кооперативен алианс (МКА) и СЕКОП. От страна на МКА в срещата участие взеха Бруно Роелант – генерален директор и Хюнгсик Еум- директор проучвания, а от страна на СЕКОП - президентът Джузепе Гуерини и Франческа Заганели – координатор членство.
Срещите преминаха в условията на конструктивен диалог и взаимно уважение. В духа на добрите традиции, но и в контекста на съвременните предизвикателства и актуалните икономически и политически реалности се очертаха визиите и положиха основите на партньорството между организациите в новите, постпандемични условия. Домакините демонстрираха интерес към инициативите на Ръководството на НС, както и удовлетворение от вниманието към специфичната проблематика и системата на кооперациите от страна на българската държава в лицето на Пълномощния министър Патинов.
Председателят на НС на ТПК отправи покани за участие през 2023 г. в XI-я Европейски форум на субектите на социалната и солидарна икономика в гр. Пловдив, България, които бяха приети.

 

Назад