В гр. Петрич беше подписано споразумение за взаимодействие и дългосрочно сътрудничество

27/11/2022

В гр. Петрич беше подписано споразумение за взаимодействие и дългосрочно сътрудничество
На 25.11.2022 г. в гр. Петрич беше подписано споразумение за взаимодействие и дългосрочно сътрудничество между Община Петрич и Националния съюз на ТПК, Окръжен съюз на ТПК – Благоевград и Градски съюз на ТПК – София.
От страна на Националния съюз на трудово – производителните кооперации участие в срещата взеха г-н Божидар Станчев – председател на НС на ТПК, доцент д.н. Владислав Лазаров – зам.-председател на НС на ТПК и председател на ГС на ТПК-София, Иван Николков – председател на Контролния съвет на НС на ТПК, Георги Милчев – председател на Контролния съвет на ГС на ТПК-София, г-н Георги Башлиев – председател на ОС на ТПК – Благоевград и г-н Илия Петров – член на Контролния съвет на НС на ТПК.
Участниците в срещата се съгласиха да обединят усилията си за установяване на дълготрайни договорни отношения между институциите за постигане на общи цели и интереси.
В рамките на визитата в региона се проведоха и работни срещи с кмета на община Кресна Обединени За Кресна  Кресна  г-н Николай Георгиев, кмета на община Струмяни – г-н Емил Илиев и кмета на Община Сандански – г-н Атанас Стоянов, с които Общини и Съюзите вече имат подписани споразумения за взаимодействие и дългосрочно сътрудничество, както и успешно реализирани съвместни дейности. Дискутирани бяха текущи социални проблеми на територията на общините, насоки за развитие на партньорството ни с цел насърчаване на инициативите на социалната икономика и развитие на кооперациите в региона, както и актуални въпроси, относно участията в бъдещи европейски и Регионални форуми на Съюзите, както и събития, организирани от общините.

Назад