Размер на шрифта А А А
ВХОД САМО ЗА ЧЛЕНОВЕ:
Име:                               Парола:

Визита на президента на Международния кооперативен алианс в България Визита на президента на Международния кооперативен алианс в България Визита на президента на Международния кооперативен алианс в България Визита на президента на Международния кооперативен алианс в България
Визита на президента на Международния кооперативен алианс в България
04.03.2022

 На 25 февруари 2022г. се проведе среща организирана от проф. Петър Стефанов председател ЦКС,  член на Борда на Международен кооперативен алианс (ICA) и председател на Комисията по управление към Борда на Международния кооперативен алианс на кооперативни лидери на национални кооперативни организации-членове на Международния кооперативен алианс (ICA) с  президента на Алианса – д-р Ариел Гуарко, на  тема “Приносът на кооперациите за преодоляване на пандемията от Ковид-19“.

На срещата присъстваха представители от:

- България: проф. Петър Стефанов- председател на ЦКС, г-н Божидар Станчев - председател на НС на ТПК, г-жа Ваня Буюклиева – зам. председател на ЦКС; и др.

 - Гърция: г-н Лукас Бречас – КАРА Мрежа, г-н Вангелис Враготелис – член на младежката мрежа на МКА (ICA);

 - Сърбия: г-н Небойша Прекич – Председател, Главен Кооперативен Съюз за развитие на селското стопанство и селските райони (ЗСП Белград) ;

Проф. Петър Стефанов и г-н Божидар Станчев презентираха,  дейността и проблемите на кооперациите в България по времето на извънредното положение и участието им при преодоляването на пандемията от Ковид-19.

Д-р Ариел Гуарко изрази подкрепа на международни и европейските кооперативни организации  и тяхната ангажираност за създаване на по-благоприятни условия за функциониране и развитие на кооперациите.

 


Created & Hosting by BIAnet